Transferuri de top la Sah Club Galati

In perioada de transferari de la inceputul anului, Cs Sah Club Galati a reusit sa transfere doi jucatori si antrenori de top, de la actuala campioana Medicina Timisoara : Maestrul International George Catalin Ardelean(capitanul echipei campioana a Romaniei si fostul antrenor al Nationalei) si Marele Maestru Alin Mile Berescu(viitorul antrenor al lotului national de seniori).

Pe langa forta de joc , cei doi sunt recunoscuti si pentru calitatile lor deosebite ca teoreticieni si antrenori de top, fiind intens solicitati la toate programele de pregatire organizate de Federatia Romana de Sah cu loturile Nationale de juniori si seniori, calitati pentru care au si ajuns sa conduca Nationala. Ambii erau deja apropiati de Galati, unde sunt implicati in pregatirea unora dintre cei mai buni juniori si colaboreaza strans cu instructorii Cs Sah Club Galati.

MI George Catalin Ardelean a obtinut ca jucator peste 30 medalii nationale, atat la juniori cat si la seniori, atat la individual cat si la echipe.Pe plan international a obtinut un loc 2 la Campionatele Mondiale pentru echipe de juniori, un loc 4 la Europenele de juniori si un loc 5 la Campionatele Mondiale de juniori. Ca antrenor a obtinut nenumarate medalii atat la individual cat si la echipe, ultimele performante deosebite fiind titlurile obtinute ca antrenor jucator cu echipa Medicina Timisoara si locul 7 obtinut de Nationala Romaniei la Campionatele Europene de anul trecut.

MM Alin Mile Berescu a obtinut primul titlu de campion national de juniori inca de la 9 ani.Au urmat mai multe titluri nationale, devenind chiar vicecampion mondial de juniori. La echipe a devenit Campion Mondial de Juniori cu Nationala Romaniei in 1996 si a obtinut mai multe titluri de campion national cu AEM Luxten Timisoara, echipa la care a jucat o lunga perioada de timp dar care din pacate s-a desfiintat anul trecut.

Capitanul echipei de Superliga a Cs Sah Club Galati, Maestrul International Catalin Carmaciu a reusit astfel sa-si intareasca  consistent echipa si speram la un loc fruntas anul acesta, la a V-a participare consecutiva in primul esalon.