Superliga la final

Sah Club Galati a obtinut cel mai bun rezultat din istoria sa  la masculin, terminand al patrulea an consecutiv in Superliga (un record galatean) locul al VI -lea cu 4 victorii, un egal si patru infrangeri, cu o evolutie  buna in toate meciurile.

Echipa noastra a aratat permanent determinare, incredere, omogenitate,buna dispozitie de joc, fiind aproape de un rezultat si mai bun.

Titlul de campioana a revenit Medicinii Timisoara, urmata de CSM Baia Mare si Universitatea de Vest Timisoara. Au retrogradat CSU Targoviste si Oltenia Craiova.

 

La feminin am aliniat o echipa formata exclusiv din junioare galatence, cu o medie de varsta sub 13 ani, in speranta ca vor acumula experienta si vom avea curand o echipa tanara capabila sa lupte pentru locurile fruntase  mai multi ani la rand.

Desi poate parea prea rapida participarea la un asemenea nivel, fetele noastre au aratat ca si in alte ocazii, maturitate, curaj si forta de joc suficienta pentru a pune probleme senioarelor, fiind foarte aproape de a castiga cel putin un meci.

In ultima confruntare, cu campioanele de la Politehnica Iasi, Alina Vorniceanu a intalnit-o pe Irina Bulmaga – nr.1 in lista Elo a Romaniei – reusind o partida excelenta pana la mutarea 49, cand avea de ales intre variante ce duceau la remiza si o varianta in care negrul forteaza.

received_1705283876177941

Alina a ales sa continue sa joace ca si pana atunci, la castig, alegand insa o continuare in care Irina a scapat pe contraatac.