Sferturile de finala ale Campionatului National Online

Turneul feminin continua azi de la ora 18:00

4 iunie 1 2 A Scor
a Cosma Luminita       0
Peptan Corina       0
           
b Nastase Andreea       0
Visanescu Daria       0
           
c Sandu Mihaela       0
Cosman Andreea       0
           
d Ciolacu Alessia       0
Sgircea Raluca       0

Turneul masculin astazi de la ora 19:30

4 iunie 1 2 A Scor
a Gavrilescu David       0
Dragomirescu Robin       0
           
b Miron Lucian       0
Manolache Marius       0
           
c Deac Bogdan       0
Costachi Mihnea       0
           
d Nanu Ciprian       0
Chirila Cristian       0

Faza grupelor a fost foarte echilibrata, in special la feminin :

In Grupa Margareta Teodorescu s-a impus Marea Maestra Luminita Cosma, celelalte jucătoare terminand la egalitate si jucand Armagedon fiecare cu fiecare(6 minute albul, 5 minute negrul care castiga insa si la rezultat remiza). 

Andreea Nastase a castigat cu negrele primul Armagedonin fata Angelei Dragomirescu, care a remizat cu albele in fata Mariei Ciocan, calificarea urmand a fi decisa in ultimul Armagedon dintre Andreea si Maria. S-a ajuns in final egal, Tura contra Tura, dar Mariei i-a expirat timpul, pierzand calificarea in fata Andreei, altfel s-ar fi confirmat clasamentul conform criteriului Soneborn(ceea ce s-a intamplat in celelalte grupe)

Din Grupa Maria Albulet s-au calificat WGM Mihaela Sandu si WFM Alessia Ciolacu, Armagedonul fiind folosit doar pentru a stabili castigatoarea grupei, calificatele fiind decise deja.

In Grupa Elisabeta Polihroniade, in ultima runda se intalneau WFM Miruna Lehaci si MI Corina Peptan, un duel al generatiilor extrem de disputat, incheiat cu doua remize, WFM Daria Visanescu profitand si castigand grupa dupa doua victorii in fata Anei Pelin, urmand ca a doua calificata sa se stabileasca la Armagedon in care s-a impus Corina cu albele.

In Grupa Cristina Foisor echilibrul a fost perfect, aproape de finalul ultimei runde rezultatele pareau sa duca la egalitate de puncte intre cele 4 competitoare, dar in criza de timp WIM Raluca Sgarcea a reusit sa se impuna, WFM obtinand si ea calificarea dupa un Armagedon cu Denisa Bucur.

La baieti nu a mai fost nevoie de departajare, MI David Gavrilescu, urmat de GM Lucian Miron castigand Grupa Octav Troianescu.

Grupa Ion Balanel a fost castigata de GM Bogdan Deac urmat de GM Ciprian Nanu.

In Grupa Theodor Ghitescu s-a impus GM Marius Manolache urmat de MI Robin Dragomirescu. Dupa ceva probleme tehnice in partida dintre Irina Bulmaga si Marius Manolache (care fusese cumva scos de pe serverul chessCOM desi nu se deconectase) a propus remiza, acceptata de Irina.

In Grupa Victor Ciocaltea s-a impus clar GM Cristian Chirila, urmat de MI Mihnea Costachi. Si aici a aparut o problema in partida GM Cristian Chirila – MI Alexandru David, cei doi cazand  acord sa o refaca si continuie din pozitia in care s-a intrerupt, partida incheindu-se remiza desi albul era in avantaj.