Sah Club Galati B9

O echipa frumoasa, echilibrata, ce s-a mentinut in plutonul fruntas pana aproape de final, fiind foarte aproape de o mare surpriza.

Pe masa I, Nicolas Padurariu, asa cum ma asteptam, s-a descurcat excelent, adunand 65 puncte Elo. Nico are un joc foarte bun, foarte solid, ca si fratele sau mai mare, dar pana acum insuficient de increzator si agresiv. La Bucuresti  s-a reinventat, dominand in aproape toate partidele si terminand pe locul al V-lea la masa I, desi pleca antepenultimul dupa calculul hartiei. N-am nici un dubiu ca in viitorul apropiat Nico va obtine rezultate chiar mai bune in mod constant…atat la sah cat si la fotbal, unde anul acesta a devenit Campion National Scolar.

NICOO

La masa a II-a, Andrei Iorga a jucat cu rabdare si destul de ingrijit, pana spre finalul fiecarei partide, cand se pare ca pur si simplu a obosit, pierzand deseori pozitii superioare. Cu ceva mai mult lucru acasa si mai multa incredere probabil ca rezultatele lui vor fi din nou foarte bune.

ANDREI

La masa a III-a, Razvaaaaan Hirlesteanu. Desi Razvan venea dupa o lunga pauza, aceasta nu s-a vazut deloc, in nici una dintre partidele sale, pe care le-a condus cu o coerenta remarcabila. Din pacate in runda a V-a a avut ceva probleme medicalesi in ciuda opozitiei sale a fost nevoit sa propuna remiza in pozitie net castigata, altfel, atat rezultatul sau individual cat si al echipei ar fi putut fi unul mult mai bun.

Razvan vrea sa joace….ciudatenii… De ce? Pentru ca poate. Pentru ca ii place foarte mult jocul si ii place sa-l reinventeze, sa-l joace dupa propria intelegere, nu dupa sabloane.  Daca pasiunea sa imensa pentru sah va fi incurajata, Razvan poate deveni oricand unul din cei mai buni juniori din tara…

b10b

Cum toti componentii acestei echipe au doar 9 ani, ar putea lupta cu sanse mari pentru o medalie anul viitor, cu singura conditie sa nu renunte si sa lucreze intr-un ritm cat de cat continuu…