Ploaie de medalii la juniorii C.S. SAH CLUB GALATI

   Anul 2015 este unul dintre cei mai importati ani din istoria C.S. SAH CLUB GALATI.

   Desi la inceputul anului s-au facut schimbari majore, atat in privinta conducerii, cat si a copiilor, C.S. SAH CLUB GALATI a reusit un record neimaginabil si neasteptat, reusind sa se intoarca de la CAMPIONATUL NATIONAL PE ECHIPE JUNIORI IASI CU 10 MEDALII!!!!

     Acest rezultat volubil claseaza clubul C.S. SAH CLUB GALATI in cel mai bun club de sah din partea de EST si SUD-EST a Romaniei.  C.S. SAH CLUB GALATI a iesit pe locul 2 la numarul de medalii accumulate la nivel national, intrecandu-ne doar Iasiul cu 21 de medalii. Acest rezultat incredibil, obtinut de copiii nostri extraordinari, parea imposibil, daca luam in calcul bugetele cluburilor din orasele: Timisoara, Arad, Bucuresti, Iasi, Ploiesti, etc.

      Recordul fantastic s-a datorat in primul rand juniorilor de la C.S. SAH CLUB GALATI, care s-au mobilizat intr-un mod exemplar, au muncit, luptat si transpirat pentru a cuceri fiecare medalie obtinuta,  ‘’muscand din masa’’ la fiecare partida de sah.

      Al doilea factor important ce-a adus la acest rezultat utopic  il reprezinta parintii. Ei au fost cei care au mobilizat, au sustinut si-au avut rabdare cu micutii nostri campioni, ei fiind artezanii construirii drumului spre performanta si succes. Prin aceasta cale, clubul le multumeste si le datoram recunostinta pentru modul de implicare in activitatea clubului si performantele acestuia.

       Un alt factor important ce-a dus la aceste rezultate impecabile, o reprezinta si clubul C.S. SAH CLUB GALATI, prin management-ul sau, cel care a reusit atat pe parte administrativa, cat si pe nivel de pregatire, sa ‘’croiasca’’ calea jucatorilor catre succes si biruinta.  C .S. SAH CLUB GALATI incearca sa creasca copiii in performante, atat prin decontare de turnee (Finale Juniori, Turnee la mare, Finale echipe juniori, Poiana Pinului, Open Iasi, etc): acolo unde nivelul, experienta si maturitatea jucatorilor cresc formidabil, cat si prin pregatiri la sediul clubului: strategii, tactica, tehnici de concentrare, preluarea initiativei, comportament fair-play, solutii pentru concentrarea atentiei.

     Toti acesti factori au dus la cel mai formidabil rezultat din istoria clubului, fapt. pt care C.S. SAH CLUB GALATI multumeste tuturor celor implicati. Acest record este al tuturor membrilor clubului, chiar si pt. copiii care nu s-au deplasat la Iasi, dar au contribuit prin combativitatea, ambitiile si orgoliile ce se manifesta intre jucatori si duc la progresul jucatoriorilor de sah.

        Sa trecem acum la campionii nostri si sa luam fiecare echipa medaliata:

  1. B08 – Echipa de 8 ani băieți (prima echipă): Darius Zaharia, Alex  Crăița si Nikolas Pădurariu;

  locul II, vicecampioni naționalimedalie de argint la secțiunea șah blitz,

  locul III,   medalie de bronz, la sectiunea şah clasic,

   locul III,  medalie de bronz la secţiunea    şah  rapid;

Medalii pe linii la sub 8 ani! A fost o grupa in care membrii clubului au stat ‘’in perfuzii’’ de-a lungul turneului, fiindca la aceasta varsta rezultatele se intorc foarte rapid; Jucatorii nostri au luptat insa pana la final, si-au reusit sa acceada medalie pt. fiecare concurs. Bravo si felicitari celor mai tineri concurenti!!!

  1. B08 – Echipa de 8 ani băieți (a II-a echipă): Popa Mihai, Vlad Robert, Dumitrașcu Cezar;

Grupa a jucat numai sah clasic si-a obtinut un rezultat neasteptat de bun: locul 9 din 17 echipe, la jumatatea clasamentului! Echipa a participat ca sa crestem jucatorii in experienta, copiii fiind la primul lor concurs din afara Galatiului! Acest rezultat ne aduce mari incurajari pentru viitor, unde se anunta copii extreme de valorosi la C.S. SAH CLUB GALATI. Salutam de altfel si performanta lui Vlad-Robert, care pe masa 2, a reusit sa acumuleze 4,5 din 6 pct!!!. Meritul echipei ii apartine antrenorului Adrian Smarandoiu.

  1. F10 – Echipa de 10 ani fete: Alina Vorniceanu, Delia Țocu si Andreea Hîrleșteanu;

Medalie AUR la sah rapid!

Fetele noastre dragi ne-au facut-o! Desi aveau ca obiectiv clasarea in primele 5 echipe, s-au intors acasa cu Medalia de AUR. Un rezultat fabulos, tinand cont de adversarele si echipele puternice cu care au concurat. De asemenea, inaintea turneului, clubul a dorit extrem de mult sa participe cu echipa de fete, fapt pt care au avut si cantonament zilnic in luna iulie cu antrenorul Lucian Jugaru, Prin aceasta cale, transmitem felicitari domnisoarelor si antrenorului pt. munca si eforturile depuse ca aceste fete minunate sa se intoarca cu medalia de aur.

  1. B12 – Echipa de 12 ani băieți: Edi Pădurariu, Alex Gheorghiu si Alex Codreanu;

 locul I, Medalie de AUR, campioni naționali la secțiunea șah blitz.

locul II vicecampioni naționalimedalie de argint la secțiunea șah rapid

locul III, medalie de bronz la secțiunea șah clasic;

Grupa de foc! Asa a fost numita si desfasurata grupa de la B12, cu echipe extreme de puternice, aproape jumatate din echipe batandu-se dupa medalii. Una din cele mai ambitioase echipe, iesite din comun, avand in vedere ca si la pierderea unei runde, baietii nostri erau siguri ca vor obtine medalii. Un factor decisiv l-au avut si parintii, care s-au implicat si-au ‘’luptat’’ cot la cot cu juniorii ca sa obtina medalii. C.S. SAH CLUB GALATI nu poate sa zica decat: Respect!

  1. B20 – Echipa de 20 ani băieți: George Mălureanu, Victor Mocanu, Gabi Voicu si Liviu Prajovschi;

 locul II, vicecampioni naționali, medalie de argint, la secțiunile şah clasic,

 locul II, vicecampioni naționali, medalie de argint la secțiunea şah blitz

locul III, medalie de bronz la secțiunea șah rapid.

 

Voila! Ori…come on! Cum spun englezii…

Rezultat uimitor de bun pt jucatorii nostri! Medalii peste tot, desi 2 dintre jucatori au sub 18 ani! La sah clasic, am batut C.S. OTOPENI, una din favorite, un rezultat magnific si neasteptat! De remarcat faptul ca Gabi Voicu s-a clasat pe locul 1 la masa 3, si ca aceasta echipa este obisnuita cu succesul, luand an de an medalii.

 

 

 

C.S. SAH CLUB GALATI tine sa multumeasca jucatorilor, parintilor, insotitorilor si tuturor celor care au contribuit la succesul acestor copii frumosi, ambitiosi si dornici de performanta.

Echipa de conducere formata din : Flavius Mihailiuc – Presedinte, Mihai Ursu – Vicepresedinte, Adrian Smarandoiu -reprezentant legal, Lucian Jugaru – secretar general, Iulian Galateanu – consiliul director, va asigura ca se va strădui din răsputeri sa asigure cel puțin aceleași condiții, pentru a ne păstra la acest nivel de performanta si in viitor.

 

Asa cum spunea un parinte din cadrul clubului: “daca esti la C.S. Sah Club Galati, esti obligat sa castigi” :)

 

 

INFORMATII:

 

http://presagalati.ro/un-nou-record-pentru-sah-club-galati-10-medalii/

 

https://www.facebook.com/pages/CS-Sah-Club-Galati/145531612189931?fref=ts

 

http://www.chess-results.com/tnr181205.aspx?lan=1&art=20&wi=821&snr=3

 

http://chess-results.com/tnr181917.aspx?lan=1&art=20&wi=821&snr=3

 

http://chess-results.com/tnr182038.aspx?lan=1&art=20&wi=821&snr=4