„Nava amiral” la al VIII-lea an consecutiv pe podium, a XX-a medalie la echipe

Avand-ul in componenta din 2010 pe Alex Codreanu si din 2013 pe Edi Padurariu, „Nava amiral” a ajuns la a 20 medalie(din 24 posibile) la Nationalele pentru Echipe de juniori.

Cu un nou capitan,Edi Padurariu(Lucian Jugaru fiind arbitru a avut incredere ca baietii s-au maturizat si se pot descurca singuri)  si cu un carmaci nou, Alin Anghelus pe masa I(pregatit de Maestrul International Catalin Ardelean-component al echipei noastre de Superliga), echipa a inceput bine primele 2 runde dar a intrat in deriva in rundele 3-4, terminand pe locul al IV-lea la clasic.

A fost prima oara cand i-am vazut pe baieti mai putin increzatori. Le-am amintit ca au mai terminat odata, in trecut, pe 4 la clasic si atunci a urmat un aur la rapid. Incurajarile mele pareau sa nu aiba efectul scontat, dar carmaciul a reusit sa le redea increderea printr-un rezultat fabulos pe masa a II-a : 7/7=100% la rapid, echipa terminand ca in trecut neinvinsa pe locul I la rapid.

La blitz Alin si-a continuat recitalul, adunand 6,5 puncte, echipa noastra dominand clar concursul si conducand pana in ultima runda, cand au suferit singura infrangerea ce i-a coborat pe locul al II-lea. Remarcabila revenirea in stil de mare campion a lui Alin Anghelus, mai ales dupa ce venea cu moralul serios zdruncinat dupa inceputul mai putin scontat la clasic. Ii dorim un rezultat la fel de bun la Europenele de sah rapid, blitz si dezlegari de saptamana viitoare la Oradea.

anghelus

Edi Padurariu, la doar 14 ani, a tinut neaparat sa fie alaturi de prietenul sau Alex Codreanu, chiar daca trebuia sa evolueze la grupa de varsta superioara. Edi a reusit anul acesta sa obtina medalia de bronz la Nationalele individuale atat la clasic cat si la sah rapid, el fiind unul din varfurile generatiei sale, obtinand de-a lungul timpului mai multe medalii la Campionatele Nationale Individuale(argint atat la clasic in 2012 cat si la sah rapid, bronz la sah rapid in 2013 , argint la blitz in 2015, argint la sah rapid in 2016, locul al IV-lea in 2015 si locul al V-lea in 2017), dar si un argint la proba de blitz a Campionatului Mondial Scolar de anul trecut la Iasi. Capitanul echipei anul acesta, Edi a terminat al III-lea pe masa a II-a la clasic si a pierdut doar cate o singura partida la rapid(masa I) si blitz(masa a III-a). Ii multumim si antrenorului sau personal in toti acesti, Maestrul International Gabriel Mateuta si ii uram si lui Edi succes la Europenele de la Oradea! Ii multumim in mod special si „Bicului” Dumitru Macoveiciuc, intotdeuna alaturi de noi si de nepotii sai!

ediwssc

Alex Codreanu, desi a jucat ceva mai rar in ultimii ani, nu a incetat sa se pregateasca alaturi de Maestrul International Daniel Baratosi, caruia ii multumim pentru colaborare! Alex  si el multiplu medaliat la individual : bronz la clasic in 2011bronz la clasic in 2013 , bronz la blitz in 2015 ,  a avut o evolutie excelenta la clasic, ocupand locul al II-lea  pe masa a III-a(la egalitate cu locul I).

alexj

Multumim parintilor si tuturor ce au sustinut aceasta echipa a carui record este greu de egalat si ai caror componenti speram sa faca curand pasul catre echipa de seniori a clubului, in Superliga Nationala!