Cupa „Gens una sumus” pe echipe, pe internet,sah rapid

Turneu de sah rapid pe echipe(6 jucatori+4rezerve), 7 runde saptamanale(una pe saptamana) , sistem elvetian sau turneu (in functie de numarul de echipe inscrise), timp de joc 25minute/jucator+10sec/mutare.

Nu este necesar ca jucatorii sa fie la acelasi club si nici sa fie legitimati!

Turneul va incepe in saptamana 6-12 Aprilie 2020 si se va incheia in saptamana 18-24 Mai 2020.

Inscrierile vor fi facute de capitanii de echipa, pana Duminica 5 Aprilie orele 24:00, la sahclubgalati@yahoo.com, prezentand : Numele Echipei, Lotul de jucatori(Nume,Prenume, adresa de mail-optional, numar de telefon-optional, primele doua platforme online pe care prefera sa joace si ID-ul chess.com) in ordinea Elo sah rapid, respectand regula celor 101 puncte(in cazul unei ordini eronate, jucatorii vor fi pusi automat in ordinea Elo), capitanul de echipa: Nume si Prenume, adresa de mail si numar de telefon. Numele Prenumele si adresele de mail vor fi publicate aici pentru o buna comunicare intre jucatori!(cei ce nu doresc acest lucru, sunt rugati sa specifice acest lucru).

Rundele se vor desfasura in fiecare Sambata de la orele 19:00 pe www.chess.com, https://www.chess.com/club/gens-una-sumus-teams (unde atat capitanii cat si jucatorii trebuie sa devina membri) incepand cu 11 Aprilie, jucatorii avand totusi posibilitatea de a-si programa de comun acord partidele, la orice data anterioara , cu conditia ca ambii jucatori sa anunte din timp organizatorul la sahclubgalati@yahoo.com(cel tarziu Joia din saptamana rundei, precizand data si ora la care vor juca).

Rundele vor fi afisate pe www.chess-results.com, in prima zi a fiecarei saptamani, iar componenta echipelor va fi afisata imediat ce va fi anuntata de ambii capitani ai echipelor ce se intalnesc in acea runda, cel tarziu Miercurea ora 0:30

Propunem mai jos un set de reguli ce va fi ajustat pana la start in functie de propunerile venite din partea capitanilor:

 1. Fiecare echipa va avea un lot format din minim 6 si maxim 10 jucatori. Unul dintre membrii echipei va fi desemnat capitan. Ordinea jucatorilor va fi transmisa la inscrierea echipei, in ordinea Elo sah rapid, respectand regula celor 101 puncte.
 2. In fiecare runda vor juca 6 jucatori, asezati la mese respectand ordinea transmisa in lotul initial.
 3. Capitanii trebuie sa transmita echipa pana cel tarziu Martea din saptamana in care se desfasoara runda, orele 24:00. Daca capitanii nu transmit echipa, vor avea drept de joc primii 6 jucatori din lotul de baza.
 4. Jucatorii au 2 zile la dispozitie sa ajunga la o intelegere asupra datei, orei si locului in care vor disputa partida, trebuind sa transmita aceste date organizatorului la sahclubgalati@yahoo.com, cel tarziu Joia din saptamana rundei, orele 24:00, in caz contrar, runda urmand a se disputa pe playchess, Sambata din saptamana rundei orele 19:00. Recomandarea noastra ar fi ca toate partidele unui meci sa se desfasoare la aceiasi data si ora, stabilite de comun acord de catre cei doi capitani, dar aest lucru nu este obligatoriu, partidele unui meci putand avea loc si la ore si date diferite.
 5. Toate partidele se vor desfasura la 25minute/jucator+10sec/mutare
 6. Este interzisa folosirea oricarui fel de asistenta pe durata partidei, cei ce vor incalca aceasta regula urmand a fi exclusi din competitie.
 7. Orice fel de acuzatii vor fi transmise prin capitanul de echipa, nu direct.
 8. O partida va fi declarata castigata prin fofeit daca jucatorul nu se prezinta la start in primele 15 minute fata de ora stabilita, sau daca se deconecteaza si nu reuseste reconectarea in mai putin de 15 minute.
 9. Echipele vor primi punct de meci pentru fiecare victorie a jucatorilor sai sau jumatate de punct pentru fiecare remiza. Echipa ce va acumula
 10. Neprezentarea unui jucator la runda duca la primirea unui cartonas galben. Doua cartonase galbene duc la primirea unui cartonas rosu si suspendarea pentru urmatoarele doua runde, dupa care, la primirea celui de-al treilea cartonas galben, jucatorul va fi suspendat pentru tot sezonul.
 11. O echipa ce nu va alinia la start cel putin 4 jucatori in una dintre runde,va primi avertisment, al doilea avertisment ducand la neprogramarea in runda urmatoare, iar al treilea avertisment ducand la neprogramare in rundele ramase.
 12. O echipa ce nu va alinia la start cel putin 3 jucatori in una dintre runde nu va fi programata runda urmatoare, un viitor avertisment ducand la neprogramarea pana la sfarsitul competitiei.
 13. Eventualele controverse vor fi solutionate de catre arbitri si pot fi apelate la o comisie alcatuita din capitanii echipelor inscrise.
 14. Antrenorii, instructorii, profesorii si conducatorii de club, pot fi capitani NEJUCATORI ai mai multor echipe, avand drept de joc in una singura dintre ele.
 15. Echipele au dreptul sa efectueze 3 schimbari in lotul de baza, sau sa-l completeze(daca nu au avut de la inceput rezerve), pana la finalul rundei a V-a, cu conditia ca jucatorii sa nu fi facut parte din lotul altei echipe.