Cristi Chipaila castiga Cupa Floriilor Gologanu la sah rapid !!!

Rezultat de exceptie a lui Criastian Florin Chipaila(Cs Sah Club Galati) din Comuna Smardan, la Cupa Floriilor, desfasurata in conditii deosebit de bune in Comuna Gologanu-judetul Vrancea si organizata de Primaria Gologanu in colaborare cu CSM Focsani2007.

Desi pleca favorit nr.8 in lista de start, Cristi s-a impus fara drept de apel, cu 6,5p/7.

Aventura lui Cristi Chipaila in sah incepea in urma cu 5 ani, cand tatal sau, Adrian Chipaila, profesor de matematica in Comuna Smardan, se deplasa cu un grup numeros de copii la faza zonala a Proiectului National Pierre de Coubertin , dupa care se puneau bazele unei colaborari ale Cs Sah Club Galati cu Scoala Gimnaziala Sf. Cuvioasa Parascheva din Smardan pentru dezvoltarea sahului.

Astazi, eforturile neobosite si neincetate ale tatalui sau sunt satisfacute cum nu se poate mai frumos, cu atat mai mult cu cat Cristi(performanta Elo 1988), la doar 17 ani, castiga un concurs de seniori, nefiind deloc un specialist al sahului rapid si speram ca acest rezultat ii va da incredere pentru un rezultat bun la Campionatele Natonale de juniori ce vor incepe peste doar o saptamana la Caciulata.

Mai mult, speram ca acest rezultat sa-i inspire pe ceilalti copii din mediul rural, din Smardan, Grivita si nu numai, in judetul Galati existand premisele dezvoltarii activitatii sahiste la un nivel deosebit in perioada imediat urmatoare.