CAMPIONATUL ȘCOLAR PE ECHIPE DE ȘAH PE INTERNET

Campionatul școlar pe echipe de șah pe internet este organizat de către Federația Română de Șah prin Director de turneu prof. Vlad Ungureanu, Președintele Comisiei de șah în școală a FRȘah.

Campionatul are ca scop desemnarea echipei care va lua parte la Campionatul European școlar pe echipe de șah, organizat în perioada 16-23 noiembrie, conform Regulamentului aprobat de Federatia Europeană de Șah (ECU) si publicat la https://www.ecuschoolsinternet2017.org/

Echipele se vor înscrie până la data de 03 noiembrie 2017 ora 18 la adresa <ajsiasi@gmail.com>. După validarea datelor, Directorul de turneu va înregistra echipele pe platforma online. Concursul va avea loc în ziua de 7 noiembrie orele 14-18 prin intemediul platformei online www.chessking.com.

 

Înscrierea trebuie transmisă de către un cadru didactic responsabil cu această acțiune și va conține următoarele informații:

Școala nr./nume Adresa, date de contact școala (email, telefon)

Nume, prenume, date de contact cadrul didactic (email, telefon)

Nume, prenume, CNP jucători 2 Numărul carnetului de elev

Nr. carnet legitimare FRȘah (dacă este cazul)

Coeficient valoric CIV/ELO (dacă este cazul)

 

III. Compoziția echipelor

Echipele vor fi formate din 4 jucători elevi de la aceeași școală, 2 băieți și 2 fete, la categoriile de vârstă sub 11 ani (cu data de naștere după 1 ianuarie 2006) și respectiv sub 17 ani (cu data de naștere după 1 ianuarie 2000). O școală poate înscrie maxim o echipă la fiecare categorie de vârstă. În această fază, nu este obligatoriu ca jucătorii să fie legitimați la FRȘah

 

Partidele se va desfășura după regulile oficiale de șah, conform Legilor șahului publicate la adresa www.frsah.ro. Concursul se va organiza în funcție de numărul de echipe înscrise, Directorul de turneu va comunica participanților modul de desfășurare (sistem Berger (turneu) sau sistem elvețian (în funcție de numărul de puncte acumulate)).

Ritmul de joc este de 10 minute pentru partidă, cu un increment de 3 secunde/mutare începând de la prima mutare. Se vor acorda 2 puncte pentru un meci câştigat, 1 punct pentru un meci egal şi 0 puncte pentru un meci pierdut, iar punctajul total va fi obţinut prin însumarea punctelor de meci.

Elevii trebuie să joace partidele de șah fara a beneficia de niciun fel de ajutor. Cadrul didactic responsabil se va asigura că elevii nu utilizează materiale șahistice suport (tipărite sau electronice), fără ca altă persoană din încăpere să ajute jucătorul, s.a.

În tot timpul desfășurării partidelor/rundelor, cadrul didactic responsabil va fi prezent în sala în care se află jucătorii. La solicitarea Directorului de turneu, cadrul 3 didactic trebuie să asigure imagini video în direct din sala de joc prin intermediul unei camere web, sau telefonului mobil sau tabletei (pe aplicatii tip whatsapp, facetime sau altele). În cazul în care cadrul didactic nu poate îndeplini această solicitare, Directorul de turneu poate penaliza echipa, inclusiv cu meci pierdut sau excluderea din concurs

Echipa care va câștiga Campionatul, va participa la Campionatul European școlar pe echipe de șah pe internet, organizat în perioada 16-23 noiembrie, cu respectarea Regulamentului aprobat de Federația Europeană de Șah (ECU) și publicat la https://www.ecuschoolsinternet2017.org/

Jucătorii echipei câștigătoare a acestui campionat trebuie să se legitimize la FRȘah în vederea participarii la Campionatul European.

Participarea la prezentul Campionat este gratuită!