Campionatul National Scolar “Elisabeta Polihroniade”

In perioada 3-8 Ianuarie a avut loc la Calimanesti-Caciulata, Campionatul National Scolar “Elisabeta Polihroniade”, la care au participat 186 juniori de la 40 cluburi.

Galatiul a fost reprezentat de 6 juniori de la CS Municipal si Sah Club Galati.

Dragos Leu (12 ani) a devenit vicecampion national cu 5 victorii si doua remize in care isi dominase clar adversarii, terminand la egalitate cu locul I la grupa 13 ani(din pacate al III-lea criteriu de departajare – suma punctelor adversarilor – l-a tradat pentru a III-a oara consecutiv, adverarii sai pierzand in ultima runda, desi doi dintre ei erau in mare avantaj).

Tot la 13 ani Alex Mohonea a acumultat 3,5 puncte din 7 partide, in doua dintre cele 3 infrangeri Alex avand figura in plus, dar ezitarile aratate la sfarsitul anului trecut s-au repetat, desi partida excelenta cu medaliatul national Gabriel Filip arata ca potentialul lui Alex este mult mai sus.

Eric Berbecel la 9 ani, a inceput ezitant cu 3 infrangeri, dar dupa tururile de incalzire au urmat un joc foarte bun confirmat si de rezultate : 3 victorii si o remiza.

George Cernencu a acumulat 2,5 puncte la grupa 11 ani, in cam toate cele 3 remize ar fi putut castiga. Cu mai multa incredere, dar si cu un plus de atentie vor urma cu siguranta noi rezultate deosebite.

Maria Mohonea a acumulat 1,5 puncte la grupa fetelor 15 ani, ingredientul incredere nefiind in continuare la parametrii necesari unui rezultat pe masura potentialului ei, net superior.

Mezinul Victor Jugaru a jucat destul de bine, in ciuda rezultatului si a varstei fragede : 5 ani zi 3 luni, cu doar 2 victorii dar cu partide foarte bune, destule in care a stat la masa intre 50 si 90 minute.

In ciuda participarii numeroase, site-ul Federatiei nu aminteste despre concurs, in schimb aflam despre o prima licitatie pe stil vechi(dupa nenumarate atribuiri directe) pentru Campionatul National pe echipe mixte, competitie infiintata de Elisabeta Polihroniade, al carei nume a disparut din titlu, organizata pana acum de fudatia cu acelasi nume, anul trecut ajungand la un numar record de participanti. Nu este clar sub ce forma va avea loc, in Calendarul oficial aparand ca sah rapid, desi Regulamentul nu a fost modificat. Ramane de vazut daca se va tine cont de dorinta cluburilor participante, exprimata la sedinta tehnica anul trecut, ca formatul sa ramana sah clasic si sa fie aduse unele imbunatatiri regulamentului(criteriul principal de departajare sa fie punctele de meci in locul punctaverajului).

Iata si clasamentul neoficial pe medalii :

Nr. Club/Oras AUR ARGINT BRONZ
1 Cs Oxygen Bucuresti 3 1
2 Cs Universitar De Sah Bucurest 2 1 1
3 Acs Tinerii Lei Baia Mare 1 2
4 Cs Dinamo Bucuresti 1 1 2
5 Csm Bucuresti 1 2
6 Acs Mmi Badea Bela 1
7 Acs Pionii Regelui Romanesti 1
8 Cs Micul Sahist Iasi 1
9 Css Viitorul Cluj-Napoca 1
10 Cs Gambitul Damei Iasi 2
11 Cs UVT Timisoara+Acs Chess Family 1
12 Csm Galati 1
13 Css Ilfov 1
14 Css Nr. 2 Bucuresti 1
15 Css Targu Mures 1
16 Lps Satu Mare+ Acs Tinerii lei Baia 1
17 Ac De Sah Alfil Pitesti 2
18 Acs Fianchetto Constanta 1
19 Css Nr.1 Timisoara 1
20 Cs Politehnica Iasi 1
21 Csm Ploiesti 1