Campionatele Nationale – dezbateri aprinse

Lucian Jugaru

Pe retelele de socializare si pagini web au aparut o serie de critici si nemultumiri legate de Campionatele Nationale. Totusi, am vazut destul de putine propuneri concrete.

Trebuie spus ca singurul for decizional in materie de sistem competitional este Adunarea Generala. Cum urmatoarea Adunare Generala se apropie, supun dezbaterii urmatoarele variante :

Campionatul National pe Echipe

1. Divizia B (care sufera vizibil de ani buni) sa nu se mai desfasoare intr-o singura locatie ci in 8 runde,sistem elvetian, echipele cu albele la prima masa urmand sa joace acasa(inca din acest an, cu inscrieri pana la 1 Mai cand poate si incepe).

2.Divizia A(la care multe echipe cu drept de joc au renuntat in ultimii ani) sa se desfasoare incepand cu anul 2020 cu 18 echipe(ultimele 6 retrogradeaza), in sisitem elvetian 9 runde(caz in care putem gandi o Divizie B cu 6 serii, pentru a micsora distantele sau tot cu 3 serii din care promoveaza primele 2)

Campionatul National Individual

1.Open(a.cu semifinale;b.fara semifinale)

2. Finala A – Turneu inchis cu 10 jucatori(retrogradeaza 3), Finala B si C – elvetian 9 runde cu 18 jucatori(promoveaza primii 3,repsectivĀ 5 si retrogradeaza ultimii 6), cu o semifinala Open (in care locul I merge direct in Finala B si urmatorii 6 in Finala C) si faze zonale(in locul semifinalelor actuale).

3. Alternare – un an Open, anul urmator varianta 2(fara calificari/retrogradari/semifinale, calificarile fiind functie de rezultatele din anul anterior)

4….Alte propuneri…

Trebuie spus ca este nevoie si de prezenta si sustinere in Adunarea Generala, sau macar adrese oficiale catre Federatie(cu speranta ca propunerile venite din partea mai multor structuri vor fiĀ sustinute de conducere), pentru ca propunerile sa nu ramana simple discutii pe retele de socializare.

Personal voi contabiliza propunerile venite si le voi prezenta atat in Consiliul Director cat si in Adunarea Generala. Sunt interesat ce isi doresc jucatorii de top, ce isi doresc cluburile si ce isi doresc marea masa a jucatorilor, fiind convins ca cele trei categorii au interese diferite si trebuie gasit un echilibru.

 

Lucian Jugaru